Jadual Kuala Lumpur Putrajaya Labuan 2021 waktu berbuka puasa dan imsak 1442

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Ramadan tiba lagi. Umat Islam di Malaysia serta di seluruh dunia kini begitu sibuk beribadah, termasuk menggandakan ibadat pada bulan yang mulia ini. Ramadan amat sinonim dengan salah satu daripada Rukun Islam iaitu berpuasa.

Ibadat yang mempunyai seribu satu macam rahsia dan hikmah. Begitu juga ia membawa kepada banyak pahala dan keuntungan bagi mereka yang berpuasa serta melakukan ketaatan pada bulan Ramadan.

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR | PUTRAJAYA | LABUAN TAHUN 1442H / 2021M

Berikut merupakan lampiran takwim Ramadhan 1442 Hijrah bersamaan 2021 Masihi bagi waktu berbuka puasa dan imsak untuk Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan sepertimana yang diterbitkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Umum sedia maklum, Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa yang diterbitkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) setiap tahun membantu umat Islam merancang waktu yang sesuai untuk bersahur (waktu terbaik bersahur adalah waktu yang hampir dengan azan Subuh) dan berbuka puasa pada waktu yang tepat.

Marilah sama-sama kita mengambil kesempatan dengan kunjungan Ramadan al-Mubarak dengan berpuasa dan beramal. Selamat berpuasa dan semoga diterima Allah.

GC Icon
WP KL Putrajaya Labuan Jadual Buka Puasa Sahur Imsak
WP Kuala Lumpur WP Putrajaya WP LabuanJADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1442H – 2021M BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR | PUTRAJAYA | LABUAN
Berikut adalah jadual waktu imsak dan berbuka puasa tahun  2021 di negeri Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan sebagai rujukan 
Lampiran 1
Kuala Lumpur dan Putrajaya
jadual waktu berbuka puasa imsak kl putrajaya 2021
Lampiran 2
Labuan
jadual waktu berbuka puasa imsak labuan 2021
muat turun pdfTakwim Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Wilayah Persektutuan 2021M/1442H

 

Info Lain INFO BERKAITAN
Klik LinkSenarai Bazaar Tumpuan Dan Menarik Kuala Lumpur 2021 (Bazar Besar)
Klik LinkSenarai Buffet Ramadhan Kuala Lumpur 2021 (Harga Promosi)
Klik LinkSenarai Buffet Ramadhan Putrajaya 2021 (Harga Promosi)