Jadual Kelantan 2022 waktu berbuka puasa dan imsak 1443

Ramadan tiba lagi. Umat Islam di Malaysia serta di seluruh dunia kini begitu sibuk beribadah, termasuk menggandakan ibadat pada bulan yang mulia ini. Ramadan amat sinonim dengan salah satu daripada Rukun Islam iaitu berpuasa.

Ibadat yang mempunyai seribu satu macam rahsia dan hikmah. Begitu juga ia membawa kepada banyak pahala dan keuntungan bagi mereka yang berpuasa serta melakukan ketaatan pada bulan Ramadan.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Bagi Negeri Kelantan Tahun 1443H / 2022M

Berikut merupakan lampiran takwim Ramadhan 1443 Hijrah bersamaan 2022 Masihi bagi waktu berbuka puasa dan imsak untuk seluruh kawasan di negeri Kelantan sepertimana yang diterbitkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Umum sedia maklum, Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa yang diterbitkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) setiap tahun membantu umat Islam merancang waktu yang sesuai untuk bersahur (waktu terbaik bersahur adalah waktu yang hampir dengan azan Subuh) dan berbuka puasa pada waktu yang tepat.

Marilah sama-sama kita mengambil kesempatan dengan kunjungan Ramadan al-Mubarak dengan berpuasa dan beramal. Selamat berpuasa dan semoga diterima Allah.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1443H – 2022M Bagi Negeri Kelantan

Berikut adalah jadual waktu imsak dan berbuka puasa tahun 2022 di negeri Kelantan sebagai rujukan

Zon 1

Jajahan Kota Bharu. Bachok, Pasir Puteh, Tumpat, Pasir Mas, Tanah Merah, Machang, Kuala Krai dan Gua Musang, (Daerah Chiku)

Jadual Waktu Imsak Berbuka Puasa Kelantan Tahun H Zon

Zon 2

Jajahan Jeli, Gua Musang (Daerah Galas & Bertam) dan Jajahan Kecil Lojing

Jadual Waktu Imsak Berbuka Puasa Kelantan Tahun H Zon

Takwim Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Kelantan 2022M/1443H

Info Berkaitan

Senarai Bazaar Tumpuan Dan Menarik Kelantan 2022 (Bazar Besar)

Senarai Buffet Ramadhan Kelantan 2022 (Harga Promosi)