Jadual Perlis 2021 waktu berbuka puasa dan imsak 1442

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Ramadan tiba lagi. Umat Islam di Malaysia serta di seluruh dunia kini begitu sibuk beribadah, termasuk menggandakan ibadat pada bulan yang mulia ini. Ramadan amat sinonim dengan salah satu daripada Rukun Islam iaitu berpuasa.

Ibadat yang mempunyai seribu satu macam rahsia dan hikmah. Begitu juga ia membawa kepada banyak pahala dan keuntungan bagi mereka yang berpuasa serta melakukan ketaatan pada bulan Ramadan.

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA BAGI NEGERI PERLIS TAHUN 1442H / 2021M

Berikut merupakan lampiran takwim Ramadhan 1442 Hijrah bersamaan 2021 Masihi bagi waktu berbuka puasa dan imsak untuk seluruh kawasan di negeri Perlis sepertimana yang diterbitkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Umum sedia maklum, Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa yang diterbitkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) setiap tahun membantu umat Islam merancang waktu yang sesuai untuk sahur (waktu terbaik bersahur adalah waktu yang hampir dengan azan Subuh) dan berbuka puasa pada waktu yang tepat.

Marilah sama-sama kita mengambil kesempatan dengan kunjungan Ramadan al-Mubarak dengan berpuasa dan beramal. Selamat berpuasa dan semoga diterima Allah.

GC Icon
Perlis Jadual Buka Puasa Sahur Imsak
Negeri Perlis JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1442H – 2021M BAGI NEGERI PERLIS
Berikut merupakan jadual waktu imsak dan berbuka puasa tahun 2021 di negeri Perlis sebagai rujukan 
Seluruh Perlis
jadual waktu berbuka puasa imsak perlis 2021
muat turun pdfTakwim Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Perlis 2021M/1442H
Info Lain INFO BERKAITAN
Klik LinkSenarai Bazaar Tumpuan Dan Menarik Perlis 2021 (Bazar Besar)
Klik LinkSenarai Buffet Ramadhan Perlis 2021 (Harga Promosi)