Senarai Perlis 2022 buffet Ramadhan lokasi buka puasa

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Alhamdulillah diberi kesempatan kepada kita untuk berpuasa pada bulan yang mulia ini. Di bulan Ramadhan ini Allah telah menjanjikan ganjaran pahala yang berlipat ganda. Pintu neraka juga ditutup dan pintu taubat dibuka seluasnya. Maka marilah kita mengejar janji Allah ini.

Hukum berpuasa adalah wajib ke atas setiap muslim seperti yang tercatat dalam Al-Quran. Maka wajiblah kita sebagai hamba untuk mematuhinya. Kewajipan berpuasa bermula dari terbit fajar hingga terbenam matahari.

SENARAI BUFFET RAMADHAN PERLIS 2022 (HARGA DAN LOKASI)

Bersempena dengan Ramadhan ini, terdapat banyak hotel dan resort menyediakan hidangan buffet Ramadhan untuk santapan umat Islam ketika berbuka. Semua set buffet Ramadhan menawarkan makanan yang lazat dengan harga yang berbaloi. Tidak rugi untuk kita mencubanya.

Jadual di bawah adalah senarai pakej buffet Ramadhan sekitar Perlis. Turut disertakan adalah alamat, harga untuk dewasa serta kanak-kanak, nombor telefon dan juga laman sesawang rasmi hotel atau restoran bagi memudahkan semua.

Sebagai peringatan dalam memilih juadah berbuka puasa di hotel, resort atau restoran, umat Islam adalah dituntut supaya mencari yang halal kerana mencari yang halal itu adalah wajib.

Selamat berpuasa diucapkan kepada seluruh umat islam seluruh dunia. Semoga Ramadhan kali ini memberi seribu satu kebaikan kepada kita. Semoga perkongsian ini dapat membantu semua untuk mencari pakej buffet Ramadhan yang sesuai.

Senarai Perlis 2018 buffet Ramadhan

Negeri Perlis SENARAI BUFFET RAMADHAN PERLIS TAHUN 2021M – 1442H
Senarai promosi Iftar Ramadhan pelbagai harga di sekitar Perlis adalah seperti berikut :
alert warningDi bawah merupakan senarai bagi tahun 2021, senarai terkini akan dikemaskini dari masa ke semasa
LOKASINO & ALAMATDEWASAKANAK-KANAKPAUTAN
Hotel Putra Brasmana04 985 5900
Jalan Kg. Perak 02000 Kuala Perlis
RM KecilRM Kecilopen
Hotel Seri Malaysia04-977 1777
Lot 8101 Mukim, Malays, Persiaran Wawasan, Taman Budaya, 01000 Kangar, Perlis
RM Kecil 39.90RM Kecil 25Open
The Putra Regency Hotel04 976 7755
135, Persiaran Jubli Emas 01000, Kangar
RM Kecil 47RM Kecil 30open

INFORMASI BERKAITAN

WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK