Menu Bola

Siaran langsung keputusan Selangor vs Felda United 7 Julai 2019

21:25 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 7 July 2019 jam 10:54 PM oleh GC.editor

Pasukan Selangor menentang Felda United dalam perlawanan mingu ke sembilan belas aksi Liga Super Malaysia 2019 yang telah dijadual berlangsung pada hari Ahad, 7 Julai 2019.

Felda United yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu mahu memanfaatkan kelebihan yang ada bagi melakar kemenangan supaya dapat mengeluarkan diri daripada zon penyingkiran. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan ancaman barisan penyerang Selangor yang berpotensi untuk menidakkan Felda United mendapatkan kemenangan.

Selangor dibawah kendalian jurulatih baharu, B.Sathianathan yang juga pernah membimbing Felda United musim lepas merupakan antara pasukan pilihan untuk merebut kedudukan kedua carta liga daripada pasukan Pahang selain pasukan Perak, Terengganu, Melaka dan Kedah.

Pertembungan ini pasti berlangsung sengit memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh sekaligus mengukuhkan kedudukan masing-masing di carta Liga Super Malaysia 2019.

GC Icon
selangor vs felda min
Selangor FAFelda UnitedKEPUTUSAN TERKINI SELANGOR VS FELDA UNITED 7.7.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Selangor menentang Felda United berlangsung di Stadium Tun Abdul Razak, Jengka bermula pada jam 9:00 malam, Ahad.
Berikut merupakan keputusan semasa dan terkini perlawanan minggu kesembilan belas (LS19) Liga Super Malaysia 2019 di antara pasukan Selangor lawan (lwn) Felda United yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT SELANGOR VS FELDA UNITED PIALA FA 2019 (PUSINGAN KETIGA)
Felda UnitedFelda United
1
2
Selangor FASelangor
Penjaring Gol Jocinei Schad 64′9:00PMLive ScoreSandro 44′ Penjaring Gol
Ifedayo 51′ Penjaring Gol
LIVE STREAMING SELANGOR VS FELDA UNITED 7 JULAI 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Selangor menentang Felda United turut disiarkan secara siaran langsung di iflix seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Selangor vs Felda United disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Shopee Piala FA
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Shopee Piala FA Pusingan Ketiga