Menu Bola

Siaran langsung keputusan Pahang vs Kedah 14.6.2019 Liga Super (LS16)

23:29 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 14 June 2019 jam 11:02 PM oleh GC.editor

Pasukan Kedah akan menentang pasukan Pahang dalam perlawanan keenam belas (16) Liga Super Malaysia 2019 (LS6) yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 14 Jun 2019.

Kedah yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu mahu memanfaat kelebihan yang ada bagi merapatkan lagi jurang mata dengan pendahulu Liga Super ketika ini. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan peningkatan prestasi Pahang yang berpotensi untuk menidakkan Kemaraan pasukan Kedah yang ingin memburu kemenangan.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super setakat empat belas perlawanan sebelum ini menyaksikan Pahang berada dikedudukan ke- 2 setakat ini dengan kutipan 26 mata berdasarkan rekod tujuh kemenangan, lima seri dan dua kekalahan.

Manakala pasukan Kedah setelah beraksi lima belas perlawanan pula berada dikedudukan ke-3 dibelakang Pahang setakat ini dengan kutipan 22 mata hasil daripada enam kemenangan, empat seri dan lima tewas.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk memberikan tekanan kepada pendahulu Liga Super dengan mengekori rapat dalam carta Liga Super Malaysia 2019.

GC Icon
pahang vs kedah min
Kedah FAPahang FAKEPUTUSAN TERKINI KEDAH VS PAHANG 14.6.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Pahang menentang Kedahg berlangsung di Stadium Darulaman, Alor Setar bermula pada jam 9:00 malam, Jumaat.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-16 Liga Super Malaysia 2019 (LS16) di antara pasukan Pahang lawan (lwn) Kedah yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT PAHANG VS KEDAH LIGA SUPER 2019 (LS16)
KedahKedah FA
0
0
Pahang FAPahang
Penjaring Gol 9:00PMLive ScorePenjaring Gol
LIVE STREAMING PAHANG  VS KEDAH 8 Mac 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Pahang menentang Kedah turut disiarkan secara siaran langsung di Football Malaysia (iflix TV) seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Kedah Vs Pahang disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super