Menu Bola

Siaran langsung keputusan Pahang vs Kedah 8.3.2019 Liga Super (LS6)

23:29 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 12 March 2019 jam 05:20 PM oleh GC.editor

Pasukan Kedah akan menentang pasukan Pahang dalam perlawanan keenam (6) Liga Super Malaysia 2019 (LS6) yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 8 Mac 2019.

Pahang yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu mahu memanfaat kelebihan yang ada bagi merapatkan lagi jurang mata dengan pendahulu Liga Super ketika ini. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan peningkatan prestasi Kedah yang berpotensi untuk menidakkan Kemaraan pasukan Pahang yang ingin memburu kemenangan.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super setakat lima perlawanan sebelum ini menyaksikan Pahang berada dikedudukan ke- 2 setakat ini dengan kutipan 11 mata berdasarkan rekod tiga kemenangan dan dua seri.

Manakala pasukan Kedah pula berada dikedudukan ke-3 dibelakang Pahang setakat ini dengan kutipan 11 mata hasil daripada tiga kemenangan dan dua seri.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk memberikan tekanan kepada pendahulu Liga Super dengan mengekori rapat dalam carta Liga Super Malaysia 2019.

GC Icon
pahang vs kedah min
Pahang FAKedah FAKEPUTUSAN TERKINI PAHANG VS KEDAH 8.3.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Pahang menentang Kedahg berlangsung di Stadium Darul Makmur, Kuantan bermula pada jam 9:00 malam, Jumaat.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-6 Liga Super Malaysia 2019 (LS6) di antara pasukan Pahang lawan (lwn) Kedah yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT PAHANG VS KEDAH LIGA SUPER 2019 (LS6)
PahangPahang FA
1
0
Kedah FAKedah
Penjaring Gol Zuhair Aizat 86′9:00PMLive ScorePenjaring Gol
LIVE STREAMING PAHANG  VS KEDAH 8 Mac 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Pahang menentang Kedah turut disiarkan secara siaran langsung di Football Malaysia (iflix TV) seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Kedah Vs Pahang disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.

 

Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super