Menu Bola

Siaran langsung keputusan Melaka United vs PJ City FC 6 Julai 2019

20:41 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 6 July 2019 jam 10:27 PM oleh GC.editor

Pasukan Melaka United menentang Mifa (kini dikenali sebagai Petaling Jaya City FC – PJC) dalam perlawanan pertama Liga Super Malaysia 2019 (LS19) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 6 Julai 2019.

PJ City FC yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu mahu memanfaatkan kelebihan yang ada bagi melakar kemenangan berhaya supaya dapat melonjakkan semangat pemain dan pasukan dalam carta Liga Super 2019. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan ancaman barisan penyerang Melaka yang berpotensi untuk menidakkan PJ City FC mendapatkan kemenangan.

Pasukan Melaka musim ini diperkuatkan dengan kehadiran bekas kapten Malaysia dan JDT iaitu Safiq Rahim beserta beberapa pemain handalan Liga Super iaitu Razman Roslan, Shukor Adan, Nazrin Nawi dan R. Gopinathan.

Pertembungan ini pasti berlangsung sengit memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk melonjakkan kedudukan terbaik dalam carta Liga Super Malaysia 2019.

GC Icon
Siaran langsung keputusan Melaka United vs PJ City FC 2 Februari 2019
Melaka UnitedLogo PJ City FCKEPUTUSAN TERKINI MELAKA UNITED VS PJ CITY FC 6.7.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Melaka United menentang Petaling Jaya City FC berlangsung di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya bermula pada jam 9:00 malam, Sabtu.
Berikut merupakan keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-19 Liga Super Malaysia 2019 (LS19) di antara pasukan Melaka United lawan (lwn) Petaling Jaya City FC yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT MELAKA UNITED VS MIFA LIGA SUPER 2019 (LS19)
PJ CITY FCLogo PJ City FC
1
2
Melaka UnitedMelaka
Penjaring Gol P. Henrique 13′9:00PMLive ScoreL. Milunovic 38; Penjaring Gol
Jang Suk-won 45” Penjaring Gol
LIVE STREAMING MELAKA UNITED VS PJ CITY FC 6 JULAI 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Melaka United menentang Mifa turut disiarkan secara siaran langsung di iflix seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Melaka United vs PJ CITY FC disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super Beserta Senarai Penjaring Gol