Menu Bola

Siaran langsung keputusan Kedah vs Selangor 15.5.2019 (LS13)

01:12 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 15 May 2019 jam 11:55 PM oleh GC.editor

Selangor menentang Skuad Lang Merah, Kedah dalam perlawanan ketiga belas Liga Super Malaysia 2019 (LS13) yang telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 15 Mei 2019.

Selangor yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu mahu memanfaatkan kelebihan yang ada bagi melakar kemenangan supaya dapat memperbaiki kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2019. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan ancaman barisan penyerang Kedah yang berpotensi untuk menidakkan Selangor mendapatkan kemenangan.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super setakat dua belas perlawanan sebelum ini menyaksikan Selangor berada dikedudukan ke-4 setakat ini dengan kutipan 18 mata berdasarkan rekod empat kemenangan, enam seri dan dua tewas.

Manakala pasukan Kedah di kedudukan  ke 3 Liga Super setakat ini dengan kutipan 19 mata hasil daripada lima kemenangan, empat seri dan tiga tewas.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk memberikan tekanan kepada pendahulu Liga Super dengan mengekori rapat dalam carta Liga Super Malaysia 2019.

GC Icon
Result Live Kedah Selangor
Kedah FASelangor FAKEPUTUSAN TERKINI SELANGOR Vs KEDAH 15.5.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Selangor menentang Kedah berlangsung di Stadium Shah Alam bermula pada jam 10:00 malam, Rabu.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-13 Liga Super Malaysia 2019 (LS13) di antara pasukan Selangor lawan (lwn) Kedah yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT  SELANGOR Vs KEDAH LIGA SUPER 2019 (LS11)
SelangorSelangor FA
3
1
Kedah FAKedah
Penjaring Gol Ifedayo Olusegun 34′
Penjaring Gol Ifedayo Olusegun 43′
Penjaring Gol Ifedayo Olusegun 57′
FulltimeMasa Penuh64′ Ortega Penjaring Gol
LIVE STREAMING SELANGOR Vs KEDAH 26 April 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Selangor menentang Kedah turut disiarkan secara siaran langsung di iFlix seawal jam 9.30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Selangor Vs Kedah disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.

 

Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super