Menu Bola

Siaran langsung keputusan Kedah vs Melaka 21.4.2019 (LS10)

15:15 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 15 April 2019 jam 09:13 AM oleh GC.editor

Kedah menentang Melaka dalam perlawanan kelapan Belas Liga Super Malaysia 2018 (LS18) yang telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 10 Julai 2018.

Kedah yang bertandang ke gelanggang lawan perlu mempamerkan aksi terbaik bagi melakar kemenangan supaya dapat mendekatkan lagi jurang mata dengan pasukan pasukan lain di liga Super 2018. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan pskuad Melaka yang boleh memusnahkan harapan Kedah untuk mendapatkan 3 mata penuh.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super setakat tujuh belas (17) perlawanan  sebelum ini menyaksikan Kedah yang berada dikedudukan ke-3 Liga Super setakat ini dengan kutipan 30 mata hasil daripada sembilan kemenangan, tiga seri dan lima kali tewas.

Manakala pasukan Melaka yang berada di kedudukan ke-9 di zon bahaya Liga Super setakat ini dengan kutipan 20 mata hasil daripada enam kemenangan, dua seri dan sembilan tewas.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk terus kekal beraksi pada Liga Super Malaysia musim hadapan.

GC Icon
kedah melaka min
Kedah FAMelaka UnitedKEPUTUSAN TERKINI KEDAH VS MELAKA 10/7.2018 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Kedah menentang Melaka berlangsung di Stadium Hang Jebat, Melaka bermula pada jam 9:00 malam, Selasa.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-18 Liga Super Malaysia 2018 (LS18) di antara pasukan Kedah lawan (lwn) Melaka yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT KEDAH VS MELAKA LIGA SUPER 2018 (LS18)
KedahKedah FA
1
4
Melaka UnitedMelaka
Sepakan PenaltiPaulo Rangel 53′FulltimeMasa PenuhKhair Jones 34′Penjaring Gol
R. Gopinathan 37′ 62′Penjaring Gol
Ifedayo 85′Penjaring Gol
LIVE STREAMING KEDAH LWN MELAKA 10 Julai 2018 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Kedah menentang Melaka turut disiarkan secara siaran langsung di saluran RTM TV1 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Kedah vs Melaka disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.

 

Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super