Siaran langsung keputusan Kedah vs Melaka 18.5.2019 (LS14)

Maklumat terkini telah dikemaskini pada Oleh GC.editor

Kedah menentang Melaka dalam perlawanan keempat belas Liga Super Malaysia 2019 (LS140) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 18 Mei 2019.

Kedah yang berakasi di gelanggang sendiri perlu mempamerkan aksi terbaik bagi melakar kemenangan supaya dapat mendekatkan lagi jurang mata dengan pasukan pasukan lain di liga Super 2019. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan skuad Melaka yang boleh memusnahkan harapan Kedah untuk mendapatkan 3 mata penuh.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super setakat tiga belas (13) perlawanan  sebelum ini menyaksikan Kedah yang berada di kedudukan ke-4 Liga Super setakat ini dengan kutipan 19 mata hasil daripada lima kemenangan, empat seri dan empat kali tewas.

Manakala pasukan Melaka yang berada di kedudukan ke-5 iaitu sama mata dengan pasukan Kedah setakat ini dengan kutipan 19 mata hasil daripada lima kemenangan, empat seri dan empat tewas.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk terus mencabar pasukan di kedudukan teratas di Liga Super Malaysia musim ini.

GC-Icon
kedah-melaka-min
Kedah-FA Melaka-United KEPUTUSAN TERKINI KEDAH VS MELAKA 18.5.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Kedah menentang Melaka berlangsung di Stadium Darulaman, Alor Setar bermula pada jam 10:00 malam, Sabtu.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-14 Liga Super Malaysia 2019 (LS14) di antara pasukan Kedah lawan (lwn) Melaka yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo-Malaysia-Super-League RESULT KEDAH VS MELAKA LIGA SUPER 2019 (LS14)
KedahKedah-FA
2
1
Melaka-United Melaka
Penjaring-Gol  Baddrol Bakhtiar 59′
Penjaring-Gol  Jang Suk-Won 71′ OG
1000 PMMasa-Penuh L. Milunovic 31′ Penjaring-Gol
LIVE STREAMING KEDAH LWN MELAKA 18 MEI 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan Kedah menentang Melaka turut disiarkan secara siaran langsung di iflix seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Kedah vs Melaka disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
Info-Lain INFO SETERUSNYA
Klik-Link Jadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik-Link Keputusan Kesemua Perlawanan Liga Super
Close