Keputusan Jadual Perlawanan Persahabatan Pra Musim JDT 2020

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Tamat sudah saingan Liga Malaysia bagi musim 2019. Sepanjang musim sedang berlangsung, kita disajikan dengan aksi-aksi menarik daripada pasukan bola sepak tempatan. Tidak kira liga super, liga perdana, piala fa, piala malaysia atau liga FAM sekali pun kesemua pasukan telah memberikan persembahan yang terbaik. Ketika ini, liga Malaysia sedang berehat buat seketika sementara menunggu pembukaan tirai Liga Malaysia yang dijadualkan akan bermula pada 28 Februari 2020 akan datang. Menurut Malaysia Football League (MFL), perlawanan pertama saingan Liga Malaysia adalah merupakan saingan untuk merebut Piala Sultan Haji Ahmad Shah tang dikenali juga sebagai Piala Sumbangsih.

Sementara Liga sedang berehat seketika ini, maka bermulalah jendela perpindahan pemain. Ia merupakan musim untuk kelab menilai dan membeli pemain dari dalam negara atau pemain import untuk memperkuatkan pasukan masing-masing sebelum liga bermula. Beberapa nama besar akan dibawa masuk dengan yuran perpindahan yang juga besar. Selain perpindahan pemain, ketika pra musim ini juga merupakan masa yang sesuai untuk pasukan membuat perlawanan persahabatan bagi menguji keserasian antara pemain sebelum liga bermula.

Bagi kelab seperti Johor Darul Takzim (JDT), mereka sudah merancang perlawanan pra musim mereka. Pada tahun ini, JDT akan mengadakan perlawanan persahabatan di Dubai. Sebanyak lima perlawanan persahabatan telah diatur bagi menguji persediaan pasukan JDT sebelum mengharungi musim 2020. Lima perlawanan persahabatan tersebut melibatkan pasukan Riga FC (Latvia), Dibba Al Fujairah Club (UAE), MSK Zilina (Slovakia), Emirates FC (UAE) dan Pasukan Kebangsaan Turkmenistan.

Sebelum ke Dubai, JDT telah membuat dua perlawanan persahabatan secara tertutup menentang pasukan Kuching FA dan Home United (Singapura). Perlawanan diadakan di venue perlawanan yang baru milik JDT iaitu di Stadium Sultan Ibrahim. JDT telah menewaskan Kuching FA dan Home United dengan jumlah jaringan sebanyak 4-0.  Kemenangan ini pasti memberi motivasi yang positif buat pasukan JDT untuk menghadapi pra musim di Dubai serta bersedia menghadapi musim yang mencabar tahun ini.

JADUAL DAN KEPUTUSAN PERLAWANAN PRA MUSIM JDT TAHUN 2020 (FRIENDLY GAME)

Berikut merupakan tarikh dan keputusan perlawanan pra musim JDT 2020 yang berlangsung di Dubai. Diharap penyokong tegar harimau selatan akan memberi sokongan padu kepada pasukan untuk perlawanan ini:

GC Icon
keputusan perlawanan pra musim jdt
JDT VS RIGA FC 20 JAN 2020
JDTJDT FC
0
2
 Riga FC (Latvia)
.FulltimeMasa Penuh Roman Debelko 35′Penjaring Gol
Felipe Brisola 88′Penjaring Gol
JDT VS DIBBA AL FUJAIRAH 23 JAN 2020
 JDTJDT FC
1
0
 Dibba Al Fujairah (UAE)
Penjaring GolDiogo Luís Santo 4′ FulltimeMasa Penuh.
JDT VS TURKMENISTAN 26 JAN 2020
 JDTJDT FC
2
1
 Turkmenistan National Team
Penjaring GolSafawi Rasid 39′ (pen)
Penjaring GolDiogo Luís Santo 61′ (pen)
FulltimeMasa PenuhPenjaring GolMetdayez Akmammet 53′
JDT VS MSK ZILINA  29 JAN 2020
JDTJDT FC
2
1
 MSK Zilina (Slovakia)
Penjaring Gol Gonzalo Cabrera 2′, 19′ FulltimeMasa PenuhPenjaring GolVahan Bichakhchyan 39′
JDT VS EMIRATES FC  30 JAN 2020
JDTJDT FC
2
3
 Emirates FC (UAE)
Penjaring Gol Syafiq Ahmad 66′
Penjaring Gol Amirul Husaini 76′
 FulltimeMasa PenuhPenjaring Gol Syazwan Andik 39′(GS)
Penjaring Gol Saeed Salem 44′
Penjaring GolTommy Tobar 58′
Info LainINFO PENTING
NotaKeputusan perlawanan pra musim JDT akan dikemas kini dari semasa ke semasa sepanjang perlawanan berlangsung

 

Close