Menu Bola

Siaran langsung keputusan JDT vs PKNS FC 17.5.2019 (LS14)

23:47 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 17 May 2019 jam 11:54 PM oleh GC.editor

PKNS FC menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan minggu ke 14 aksi Liga Super Malaysia 2019 yang telah dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 17 Mei 2019.

JDT walaupun beraksi di gelanggang lawan sudah tentu memanfaat kelebihan yang ada bagi melakar kemenangan supaya dapat mengutip 3 mata penuh sekaligus mengukuhkan kedudukan di carta teratas Liga Super. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan Bahagian serangan PKNS FC yang boleh memusnahkan harapan JDT untuk mencatatkan kemenangan.

Berdasarkan kepada kedudukan liga setakat 13 perlawanan, JDT kini mengumpul 33 mata hasil daripada sepuluh kemenangan dan tiga seri. Mereka kini mendahului pasukan tangga kedua, Pahang dengan perbezaan 8 mata.

PKNS FC pula kini berada di kedudukan ke 7 Liga dengan kuitpan 16 mata hasil empat kemenangan, empat seri dan lima tewas.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata yang berharga.

GC Icon
Result Live JDT PKNS FC
JDT FCPKNS FCKEPUTUSAN TERKINI JDT VS PKNS FC 17.5.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang PKNS FC  berlangsung di Stadium Shah Alam bermula pada jam 10:00 malam, Jumaat.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan minggu ke 14 aksi Liga Super Malaysia 2019 di antara pasukan JDT lawan (lwn) PKNS FC yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT JDT VS PKNS FC LIGA SUPER 2019 (LS14)
JDTJDT II
2
1
PKNS FCPKNS FC
Penjaring Gol Safawi Rasid 17′
Penjaring Gol Diogo Santo 60′
10:00PMLive ScoreR. Morales 30′ ‘Penjaring Gol
LIVE STREAMING JDT LWN PKNS FC 17 MEI 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan JDT menentang PKNS FC turut disiarkan secara siaran langsung di Football Malaysia (iflix TV) seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming JDT VS PKNS FC disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super