Menu Bola

Siaran langsung keputusan JDT vs Pahang 29.9.2018 (Suku Akhir)

13:37 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 18 October 2018 jam 12:08 PM oleh GC.editor

Pahang menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan kedua peringkat Suku Akhir Unifi Piala Malaysia 2018 (PM Quarter Final) yang telah dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 29 September 2018.

Johor Darul Takzim (JDT) yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu memanfaat kelebihan yang ada bagi melakar kemenangan supaya dapat melayakkan diri ke peringkat separuh akhir selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 pada pertemuan pertama pada 23 September 2018 di Stadium Darul Makmur, Kuantan. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan Bahagian serangan Pahang yang boleh memusnahkan harapan JDT untuk mendapatkan kemenangan.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Piala Malaysia peringkat kumpulan Pahang menjadi naib juara kumpulan D di belakang pasukan Sabah dengan kutipan 11 mata hasil tiga kemenangan dua seri dan satu kekalahan.

Manakala pasukan JDT selaku juara Liga Super untuk 5 musim berturut-turut menjadu juara Kumpulan C mengatasi pasukan Kelantan di tangga kedua dengan JDT mengutip 9 mata hasil tiga kemenangan dan tiga kekalahan.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi melayakan diri ke peringkat Separuh Akhir Piala Malaysia 2018 untuk bertemu pasukan Terengganu FC yang berjaya menewaskan Felda United dengan agregat 6-4.

GC Icon
jdt pahang piala malaysia
JDT FCPahang FAKEPUTUSAN TERKINI PAHANG VS JDT 29.8.2018 PIALA MALAYSIA
Perlawanan membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang Pahang berlangsung di Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin, Johor Bahru bermula pada jam 9:00 malam, Sabtu.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan pertama peringkat Suku Akhir Piala Malaysia 2018 di antara pasukan Pahang lawan (lwn) JDT yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
RESULT PAHANG VS JDT UNIFI PIALA MALAYSIA 2018 (SUKU AKHIR PERTAMA)
PahangPahang FA
1
1
JDT FCJDT
Penjaring Gol Safuwan Baharudin 90 +2′Masa PenuhFull TimeGonzalo Cabrera 46′Penjaring Gol
RESULT PAHANG VS JDT UNIFI PIALA MALAYSIA 2018 (SUKU AKHIR KEDUA)
PahangPahang FA
0
2
JDT FCJDT
Penjaring Gol Masa PenuhFull TimeSafawi Rasid 1′, 73”Penjaring Gol
AGREGAT
PahangPahang FA
1
3
JDT FCJDT
LIVE STREAMING PAHANG LWN JDT 29 SEPTEMBER 2018 PIALA MALAYSIA
Aksi perlawanan kedua Suku Akhir Piala Malaysia 2018 di antara pasukan Pahang menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) turut disiarkan secara siaran langsung di Unifi TV CH 703 (Hypp TV) seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Pahang vs JDT disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
FB LiveVIDEO LANGSUNG LIVE PAHANG VS JDT PIALA MALAYSIA 2018
Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Unifi Piala Malaysia
Klik LinkKeputusan Lengkap Dan Senarai Penjaring Gol Perlawanan Piala Malaysia
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super