Menu Bola

Siaran langsung keputusan JDT vs Pahang 14.5.2019 (LS13)

13:37 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 14 May 2019 jam 11:59 PM oleh GC.editor

Pahang menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan ketiga belas aksi Liga Super Malaysia 2019 (LS13) yang telah dijadual berlangsung pada hari Selasa, 14 Mei 2019.

JDT yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu memanfaat kelebihan yang ada bagi melakar kemenangan supaya dapat terus menduduki tangga teratas sekaligus menjarakkan lagi perbezaan mata dengan Pahang di tangga kedua carta liga. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan Bahagian serangan Pahang yang boleh memusnahkan harapan JDT untuk mendapatkan kemenangan serta tiga mata penuh.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super Malaysia 2019, Pahang kini menduduki tangga kedua di belakang pasukan JDT dengan kutipan 25 mata hasil tujuh kemenangan. empat seri dan satu tewas.

Manakala pasukan JDT selaku juara Liga Super untuk 5 musim berturut-turut kini berada di puncak liga dengan mengutip 30 mata hasil daripada sembilan kemenangan dan tiga seri.

Pertembungan ini pasti berlangsung dengan menarik memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi menduduki carta teratas liga.

GC Icon
jdt vs pahang 2 min
JDT FCPahang FAKEPUTUSAN TERKINI JDT VS PAHANG 14.5.2019 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang Pahang berlangsung di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin bermula pada jam 10:00 malam, Selasa.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan kesebelas di antara pasukan JDT lawan (lwn) Pahang yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
RESULT JDT VS PAHANG LIGA SUPER 2019 (LS13)
JDTJDT FC
2
0
Pahang FAPahang
Penjaring Gol Hariss Harun 69′
Penjaring Gol Akhyar Rashid 90 +3′
Masa Penuh1000 PMPenjaring Gol
LIVE STREAMING JDT LWN PAHANG 14 MEI 2019 LIGA SUPER
Aksi perlawanan kesebelas Liga Super 2019 di antara pasukan Pahang menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) turut disiarkan secara siaran langsung di iflix dan TV9 seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming Pahang vs JDT disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.
Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Unifi Piala Malaysia
Klik LinkKeputusan Lengkap Dan Senarai Penjaring Gol Perlawanan Piala Malaysia
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super