Menu Bola

Siaran langsung keputusan JDT vs Negeri Sembilan 23.5.2018 Liga Super (LS11)

00:05 GC.editor

Maklumat terkini telah dikemaskini pada 11 March 2019 jam 11:48 PM oleh GC.editor

Pasukan JDT akan menentang pasukan tercorot Liga Negeri Sembilan dalam perlawanan kesebelas (11) Liga Super Malaysia 2018 (LS11) yang telah dijadual berlangsung pada hari Rabu, 23 Mei 2018.

JDT yang beraksi di gelanggang sendiri sudah tentu mahu memanfaat kelebihan yang ada bagi menjarakkan lagi kedudukan daripada diekori rapat oleh pasukan lain dalam Liga Super 2018. Bagaimanapun mereka perlu berwaspada dengan peningkatan prestasi Negeri Sembilan yang berpotensi untuk menidakkan JDT memburu kemenangan.

Berdasarkan kedudukan dalam carta Liga Super setakat lapan perlawanan sebelum ini menyaksikan JDT selaku pendahulu Liga Super setakat ini dengan kutipan 25 mata hasil daripada lapan kemenangan, satu seri dan satu sahaja tewas iaitu ketika menentang Kuala Lumpur.

Manakala pasukan Negeri Sembilan berada dikedudukan tercorot liga super setakat ini dengan kutipan 5 mata hasil daripada satu kemenangan, dua seri dan tujuh tewas.

Pertembungan ini pasti berlangsung sengit memandangkan kedua-dua pasukan turun beraksi dengan misi memburu kemenangan bagi mendapatkan tiga mata penuh untuk mempertahankan dan memperbaiki kedudukan masing-masing dalam carta Liga Super Malaysia 2018.

GC Icon
ns vs jdt min
JDT IINegeri Sembilan FAKEPUTUSAN TERKINI JDT VS  NEGERI SEMBILAN 23.5.2018 LIGA SUPER
Perlawanan membabitkan pasukan JDT menentang Negeri Sembilan berlangsung di Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin bermula pada jam 10:00 malam, Rabu.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-11 Liga Super Malaysia 2018 (LS11) di antara pasukan JDT lawan (lwn) Negeri Sembilan yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
Logo Malaysia Super LeagueRESULT JDT VS  NEGERI SEMBILAN LIGA SUPER 2018 (LS11)
JDTJDT II
2
0
Negeri Sembilan FANegeri Sembilan
 Penjaring GolGonzalo Cabrera 33′, 76′10:00PMLive ScorePenjaring Gol
LIVE STREAMING JDT LWN NEGERI SEMBILAN 23 Mei 2018 LIGA SUPER
Aksi perlawanan Liga Super di antara pasukan JDT menentang Negeri Sembilan turut disiarkan secara siaran langsung di TV 9 (Media Prima) seawal jam 9:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming JDT vs Negeri Sembilan disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.

 

Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual Penuh Keputusan Dan Kedudukan Carta Liga Super
Klik LinkKeputusan Kesemua Perlawanan Liga Super