Siaran langsung keputusan JDT vs Vissel Kobe 12.2.2020 ACL

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Pasukan Johor Darul Takzim (JDT) akan membuka tirai musim 2020 dengan saingan AFC Champions League (ACL) dengan menentang kelab bola sepak Jepun, Vissel Kobe . Selepas mencipta sejarah menjuarai Liga Super buat kali keenam berturut-turut, JDT telah melayakkan diri ke peringkat kumpulan ACL secara automatik bagi tahun 2020.

Perlawanan pusingan pertama perlawanan kumpulan G saingan ACL melibatkan pasukan JDT menentang Vissel Kobe di tempat lawan iaitu Stadium Misaki Park, Kobe City pada 12 Februari 2020. Pasukan J-League 1 ini dibarisi beberapa pemain terkenal yang pernah berkelana di Eropah seperti Andres Iniesta dan Thomas Vermaelen.

Pasukan Harimau Selatan telah melakukan persiapan rapi bagi menghadapi musim 2020 dengan mengadakan siri perlawanan persahabatan di Dubai. Tambahan pula, JDT telah menandatangani pemain naturalisasi terbaru tanah air, Liridon Krasniqi yang pasti mengukuhkan bahagian tengah dan serangan pasukan tersebut. Keputusan mengekalkan hampir keseluruhan skuad JDT sudah pasti memberikan impak yang baik terhadap persefahaman pasukan yang menjadi ciri penting dalam falsafah permainan JDT.

Bagi musim ini, pasukan JDT telah diundi ke dalam kumpulan G bersama beberapa jaguh Asia yang lain seperti Vissel Kobe (Jepun), Suwon Samsung Bluewings (Korea Selatan) dan Guangzhou Evergrande (China). Ternyata cabaran yang bakal dihadapi pasukan daripada selatan tanahair ini semakin sukar dan JDT sudah pasti akan terus berjuang mencipta sejarah dalam arena bolasepak negara dan rantau Asia.

Live Streaming Keputusan JDT Vs Vissel Kobe Asian Champions League

Penyokong-penyokong JDT dan arena bola sepak tanah air diseru untuk menyaksikan perlawanan JDT dalam saingan ACL 2020 yang bakal menunjukkan kebolehan pemain tempatan seperti Safawi Rasid beraksi di peringkat tertinggi rantau Asia. Oleh itu, marilah kita bersama-sama menyaksikan perlawanan JDT menentang Vissel Kobe yang berlangsung pada 12 Februari 2020 bermula jam 6 petang.

GC Icon
jdt lawan vissel kobe acl 2020

JDT FCVissel KobeKEPUTUSAN TERKINI JDT VS VISSEL KOBE ACL 2020

Perlawanan membabitkan pasukan JDT menentang Vissel Kobe berlangsung di Stadium Misaki Park pada 12 Februari 2020, bermula jam 6 petang.
Berikut ialah keputusan semasa dan terkini perlawanan AFC Champions League 2020 di antara pasukan JDT lawan (lwn) Vissel Kobe yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh.
RESULT JDT VS VISSEL KOBE ACL 2020
JDTJDT FC
1
5
Vissel KobeVissel Kobe
Penjaring GolSafawi Rasid 26′ Masa PenuhFulltime  Keijiri Ogawa 12′Penjaring Gol
Kyogo Furuhashi 28′Penjaring Gol
 Keijiri Ogawa 58′Penjaring Gol
 Douglas 65′Penjaring Gol
 Keijiri Ogawa 75′Penjaring Gol
JDT FCKedah FA KESEBELASAN PEMAIN JDT VS VISSEL KOBE 12.2.2020 ACL 2020
JDT: Farizal (PG), Mauricio, Corbin-ong, Aidil, Kunalan, Nazmi Faiz, Hariss Harun (K), Afiq Fazail, Safawi Rasid, Gonzalo Cabrera, Diogo
Substitute: Izham (PG), Adam, Syamer, Akhyar, Fadhli, Syafiq, Natxo
VISSEL KOBE: IIkura (PG), Vermaelen, Nishi, Osaki, Sakai, Yasui, Goke, Iniesta (K), Ogawa, Douglas, Furuhashi
Substitute: Maekawa (PG), Watanabe, Kikuchi, Hatsuse, Fujitani, Fujimoto, Tanaka
LIVE STREAMING JDT VS VISSEL KOBE ACL 2020
Aksi perlawanan AFC Champions League 2020 di antara pasukan JDT menentang Vissel Kobe turut disiarkan secara siaran langsung di Astro seawal jam 5.30 petang bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya terdapat pautan video siaran langsung online atau live streaming JDT VS Vissel Kobe disediakan di internet untuk aksi malam ini, Gcarian akan sertakan sebelum perlawanan berlangsung.

 

Info LainINFO SETERUSNYA
Klik LinkJadual keputusan dan carta kedudukan AFC Champions League 2020

 

Close
Close