Senarai bazaar Ramadan tumpuan dan menarik Putrajaya 2020

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Sudahkah anda bersedia untuk menyambut ketibaan bulan Ramadhan? 23 April 2020 menandakan permulaan hari pertama Ramadhan bagi tahun 1441 Hijrah. Ia menandakan kita diberikan kesempatan untuk bertemu dengan bulan yang mulia ini sekali lagi. Peluang yang diberikan ini haruslah kita gunakan sebaiknya untuk menambahkan amalan dan meningkatkan ketaqwaan. Kerana hakikatnya kita belum tahu jika kita dapat bertemu lagi dengan bulan Ramadhan yang akan datang.

Selain memperoleh pahala berganda dengan mengerjakan ibadah seperti solat sunat Tarawih dan membaca al-Quran, kita tidak seharusnya lupa akan nikmat lain yang Allah kurniakan seperti nikmat berbuka puasa. Sebagai insan biasa, berbuka merupakan salah satu nikmat yang memberi kepuasan kepada kita yang telah menahan lapar dan dahaga sepanjang hari.

Terdapat pelbagai cara untuk meraikan ketibaan waktu berbuka sepanjang bulan Ramadhan di Malaysia. Rata-rata rakyat Malaysia membeli juadah berbuka di bazar-bazar Ramadhan. Disebabkan itu, kebanjiran pengunjung ke Bazar Ramadhan bukanlah suatu pemandangan yang asing lagi di negara kita. Ia merupakan antara aktiviti yang paling sering dilakukan terutamanya jika seseorang itu tidak berkesempatan untuk memasak di rumah sebagai persediaan berbuka puasa.

Di samping itu, kewujudan bazar-bazar Ramadhan juga menjadi tarikan untuk warganegara Malaysia memperoleh juadah yang terdiri daripada pelbagai jenis pilihan seperti kuih-muih, satay, nasi kukus, mihun sup, roti john dan ayam bakar. Untuk memudahkan pengunjung, sejumlah besar tapak bazar Ramadhan telah didirikan di serata negeri dan kawasan tidak terkecuali di Putrajaya dan Cyberjaya.

SENARAI LOKASI BAZAR RAMADHAN PUTRAJAYA DAN CYBERJAYA 2020

Sekiranya anda berkeinginan untuk singgah di bazar Ramadhan, adalah dinasihatkan untuk anda merancang sebelum memulakan perjalanan terlebih dahulu. Ini dapat mengelakkan berlakunya pembaziran dari segi wang, masa dan tenaga. Bagi memudahkan urusan anda, berikut dikongsikan senarai bazar Ramadhan di Putrajaya dan Cyberjaya bagi tahun 2020:

GC Icon
bazar ramadhan putrajaya
 SENARAI BAZAR RAMADHAN PUTRAJAYA DAN CYBERJAYA
NotaSimbol * digunakan bagi bazar yang menjadi tumpuan ramai
Bazar Ramadhan Putrajaya dan Cyberjaya
NOLOKASI
1Dataran Putrajaya, Presint 3 Рbersebelahan Masjid Tuanku Zainal Abidin* hot icon
bazar dataran putrajaya presint 3

Tapak bazar di Dataran Putrajaya

dataran berbuka puasa putrajaya

Lokasi tumpuan ramai berbuka puasa berselebahan tapak bazar

2Lingkaran Cyber Point Timur, Cyber 12, Cyberjaya* hot icon

 

TAKWIM BUKA PUASA DAN IMSAK SERTA PROMOSI BUFFET RAMADHAN
Klik LinkJadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak seluruh Putrajaya 2020/ 1441H
Klik LinkSenarai Buffet Ramadhan Putrajaya 2020 (Harga Promosi)
Close