Senarai bazaar Ramadan tumpuan dan menarik Negeri Sembilan 2020

Maklumat terkini telah dikemaskini oleh myGC.editor

Tibanya 23 April 2020 menandakan ketibaan hari pertama Ramadhan bagi tahun 1441 Hijrah. Ia merupakan pembukaan untuk bulan yang mulia yang mana sekali lagi kita diberikan kesempatan untuk bertemu dengannya. Peluang yang diberikan ini haruslah kita gunakan sebaiknya untuk memperbanyakkan amalan dan meningkatkan ketaqwaan kerana bukan dalam kekuasaan kita untuk menentukan kiranya Ramadhan ini merupakan Ramadhan terakhir buat kita atau sebaliknya.

Selain mendapat pahala berganda melalui ibadah seperti solat Tarawih dan bertadarus Al-Quran sepanjang bulan Ramadhan, nikmat lain yang Allah kurniakan adalah nikmat berbuka puasa. Ia merupakan nikmat yang memberi kepuasan setelah seharian menahan lapar dan dahaga. Saat waktu buka puasa tiba menandakan bahawa kita bebas daripada segala perkara yang membatalkan puasa termasuklah makan dan minum.

Sepanjang bulan Ramadhan di Malaysia, terdapat pelbagai cara untuk meraikan ketibaan waktu berbuka. Antaranya adalah dengan membeli juadah berbuka di bazar-bazar Ramadhan. Berkunjung ke Bazar Ramadhan merupakan antara aktiviti yang paling sering dilakukan terutamanya bagi golongan yang tidak berkesempatan atau memilih untuk tidak memasak di rumah sebagai persediaan untuk berbuka puasa.

Bukan itu sahaja, kewujudan bazar-bazar Ramadhan juga membuka peluang untuk warganegara Malaysia mendapatkan juadah yang terdiri daripada pelbagai jenis pilihan. Dan sebahagian juadah itu hanya dapat diperoleh sewaktu bulan Ramadhan yang membuatkannya lebih istimewa. Oleh yang demikian, sejumlah besar tapak bazar Ramadhan telah didirikan di serata negeri bagi memudahkan masyarakat setempat untuk berkunjung termasuklah di Negeri Sembilan.

SENARAI LOKASI BAZAR RAMADHAN NEGERI SEMBILAN 2020 (TEMPAT BELI JUADAH BERBUKA PUASA)

Buat para pengunjung yang berminat untuk singgah di bazar Ramadhan, adalah dinasihatkan untuk anda merancang perjalanan terlebih dahulu bagi mengelakkan berlakunya pembaziran. Berikut merupakan senarai bazar Ramadhan di sekitar Negeri Sembilan beserta lokasi-lokasi bazar tumpuan bagi tahun 2020:

GC Icon
bazar ramadhan negeri sembilan
 SENARAI BAZAR RAMADHAN NEGERI SEMBILAN
NotaSimbol * digunakan bagi bazar yang menjadi tumpuan ramai
Bazar Ramadhan Negeri Sembilan
NOLOKASI
1Seremban 2, Persiaran S2, Seremban* hot icon
2Ampangan, Seremban* hot icon
3Rembau (Pasar Malam Rembau), Rembau 
4Taman Paroi Jaya, Seremban
5Bandar Sri Jempol, Bandar Baru Serting
6Pekan Port Dickson
7Pilah Perdana, Kuala Pilah
8Stadium Paroi
9Dataran Senawang

 

TAKWIM BUKA PUASA DAN IMSAK SERTA PROMOSI BUFFET RAMADHAN
Klik LinkJadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak seluruh Negeri Sembilan 2020/ 1441H
Klik LinkSenarai Buffet Ramadhan Negeri Sembilan 2020 (Harga Promosi)
Close